Vilafranca implantarà sensors volumètrics en els contenidors per millorar la gestió del sistema de recollida residus

En les properes setmanes es posarà en funcionament a Vilafranca del Penedès, un sistema de tecnologia Smart City que permetrà obtenir informació per a la millora de la gestió del sistema de recollida de residus. Una trentena de contenidors de les fraccions d'envasos i de paper i cartró de diferents carrers de la ciutat disposaran d'uns dispositius que detectaran paràmetres de moviment, volum i temperatura, unes dades que oferiran gran informació amb l'objectiu de millorar l'eficiència del servei municipal, en el marc del Pla de Millora de la Recollida de Residus iniciat fa uns mesos.
 
El regidor de Serveis Urbans i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilafranca, Josep Maria Martí, ha explicat que “aquest és un projecte pilot que no suposa cap cost afegit al servei. Durant 6 mesos s'analitzaran les dades i es podran extraure conclusions de les millores”. El regidor Martí ha assenyalat que amb les dades que aportin aquests sensors, es podrà optimitzar el sistema de recollida, estalviant temps, reduint la contaminació i la pressió de trànsit, i adequant les rutes a les necessitats reals de la ciutat.
 
S'han escollit per iniciar la prova pilot, els contenidors d'envasos lleugers i els de paper i cartró. Els dispositius detectaran quan aquests contenidors estan plens, si hi ha un increment sobtat de temperatura i els moviments no habituals, de manera que es podrà adaptar la gestió a les necessitats detectades. El regidor coordinador adjunt de l'Àrea de Serveis Urbans i Seguretat Ciutadana, Joan Tarrida, ha afegit que “la mesura pot suposar un estalvi energètic i alhora millorar la mobilitat dins de la ciutat, però sobretot gestionar millor els recursos que tenim. A més, detectaran el moviment o l'augment de temperatura, amb la qual cosa podrem rebre alarmes per incendis i lluitar contra el vandalisme”.
 
El projecte s'implanta d'acord amb la Mancomunitat de Municipis Penedès-Garraf i la empresa concessionària de la recollida de residus, que a més de l'Ajuntament de Vilafranca, rebran les dades recollides pels dispositius per fer-ne l'anàlisi i prendre mesures d'eficiència i millora energètica.


Font: Ajuntament de Vilafranca
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top