Vuit nous autobusos metropolitans per a Viladecans

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i el Vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, han presentat vuit nous vehicles que s’incorporaran a la flota de bus metropolità, concretament a les línies L80, L81, L82, L85, L86, L87, L96, L97 i L99 del municipi, pertanyents a la concessió U1 i al servei que connecta Castelldefels i Barcelona.
 
Aquestes noves unitats són una part de les 107 unitats totals que entraran en servei a tot el territori gràcies al Pla de Renovació de Material Mòbil 2013-2015, que té com a objectiu incorporar vehicles cada vegada més avançats tecnològicament, amb un funcionament més sostenible tot mantenint els alts estàndards de qualitat en el servei de transport de passatgers.
 
Tot i la situació de crisi econòmica, l’AMB i les diferents empreses operadores invertiran 23,4 milions d'euros (IVA no inclòs) en aquesta renovació. A Viladecans, el principal servei de transport urbà en autobús el presta l’empresa MOHN, del grup Baixbus.
 
En total, al municipi s’hi preveu la incorporació de 20 vehicles nous, amb una inversió total de 4,6 milions d’euros. A part dels 8 presentats, la propera tardor se n’incorporaran 3 més, que faran ús de la tecnologia híbrida. Combinant els motors dièsel i elèctric, aquesta tecnologia permet estalviar un 30% d’emissions, així com una reducció important de la contaminació acústica.
 
Finalment, abans d’acabar l’any, entraran en servei 5 vehicles més amb motor Euro 6, que s’adscriuran a les línies abans esmentades de caràcter intermunicipal. Els 4 autobusos restants del Pla es troben ja en circulació donant servei.
 
El Pla de Renovació contempla substituir autobusos que ja han complert la seva vida útil per vehicles nous, més respectuosos amb el medi ambient. La vida útil d'aquests vehicles es situa entre 10 i 12 anys amb total garantIa de funcionament operatiu, ja que estan sotmesos als preceptius plans de manteniment establerts per l'AMB. Aquestes renovacions parcials de la flota es realitzen aproximadament cada 4 anys, de manera que, en tot moment, la flota compleixi amb l'antiguitat adequada per prestar un servei de qualitat.
 
En total, això suposa la modernització d’ aproximadament el 15% de la flota dels serveis de gestió indirecta, que compta amb uns 700 autobusos.

Dels 107 nous vehicles, 94 seran finançats per l’AMB, i els 13 restants aniran a càrrec de les empreses operadores.

 
Font: AMB

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top