Whatsapps per augmentar la seguretat als barris de Girona

Millorar la seguretat als barris amb un simple missatge de mòbil. Amb aquesta voluntat, l'Ajuntament de Girona ha començat a posar en marxa un servei de Whatsapp per tal que els veïns, a través de les corresponents associacions de cada barri, puguin fer-li arribar les queixes o preocupacions relacionades amb aquesta matèria, tal com ja s'ha fet anteriorment amb la neteja. Sempre que no siguin casos greus -llavors s'ha de trucar directament a la policia municipal, al 092-, l'Ajuntament, en rebre els avisos, els classifica segons la seva urgència: els de tipus A es resolen en un màxim de 24 hores, els de tipus B amb un període d'entre 24 i 48 hores i els de tipus C en un màxim d'un mes. El servei està actiu de les nou del matí a les nou del vespre, tant els dies laborables com els caps de setmana, i es poden enviar whatsapps amb imatges o so si és necessari.

Aquest sistema d´avisos, que l´any 2016 va començar a funcionar amb qüestions relacionades amb la neteja, s´aplicarà ara a l´àmbit de la seguretat. Pel que fa als avisos del grup A, és a dir, que l´Ajuntament es compromet a resoldre en qüestió d´hores, inclou els sorolls en domicilis, al carrer o en locals; les molèsties provocades per animals, delictes contra la salut pública (drogues) o destrosses a equipaments infantils, entre altres. Pel que fa al grup B (resolució en 24-48 hores), s´inclouen qüestions relacionades amb la publicitat il·legal, indigència, avaries en l´enllumenat públic o particular o incidències de la Girocleta, entre altres. Finalment, el grup C (resolució en màxim d´un mes) inclou els vehicles abandonats, les avaries de semàfors, calçades en mal estat o problemes de clavegueram.

Llegeix més a http://www.emporda.info/girona/2018/04/03/whatsapps-augmentar-seguretat-als-barris/388434.html 
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top