Els hotelers de Santa Susanna avancen diners per sanejar l'Ajuntament

Vint-i-cinc empresaris de la Fundació Turística Santa Susanna avançaran aquest any uns 2 milions d'euros a l'Ajuntament corresponents al 40% de la suma dels impostos que els tocarà pagar el 2013 i el 2014. La mesura, aprovada en l'últim ple, es basa a demanar la col·laboració individual a través d'un conveni amb cadascun dels empresaris, i s'ha de dur a terme com a màxim fins al juny. Per la seva banda, el consistori recaptarà un 20% menys dels impostos que tocarà pagar al sector durant l'any que ve i l'altre. Aquesta quantitat, que ja s'ha començat a recaptar, permetrà “respirar” durant alguns mesos a les arques municipals i reduir la tensió fiscal d'un ajuntament molt endeutat i que no se n'ha sortit, de moment, a l'hora de demanar un crèdit de 4 milions a les entitats bancàries. L'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (CiU), explica que el conveni “és fruit de les excel·lents relacions que hi ha amb el sector i al qual s'ha fet partícip de la delicada situació econòmica”. Campolier, que també és empresari turístic, insisteix a destacar que els hotelers “entenen que el municipi ha fet durant molts anys esforços i grans inversions per endreçar uns espais públics de què també gaudeixen els visitants”.

Per la seva banda, el president de la Fundació Turística Santa Susanna, Lluís Turró, confirma i defensa la responsabilitat compartida entre el sector públic i el privat. “Hem de fer l'esforç per garantir que els nostres clients veuen una Santa Susanna a punt, amb carrers nets i serveis adequats”, assenyala, i hi afegeix: “Invertir per millorar els nostres hotels ha de comportar també invertir en l'espai públic que compartim.”

A més, Turró recorda que la bona entesa amb l'Ajuntament també existeix quan s'organitzen esdeveniments. “Quan hi ha hagut el campionat de fitness o el Raid Hípic Internacional s'ha afegit un plus al preu de l'estada dels participants per poder-lo destinar a afrontar la despesa municipal que suposa que es faci al poble”, comenta el president de la fundació.


Font: El Punt Avui

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top