Barcelona lidera un projecte d'informàtica al núvol per a institucions públiques

L'Ajuntament de Barcelona lidera el projecte CloudOpting que té com a objectiu el desenvolupament d'una plataforma comuna on les institucions públiques puguin compartir els seus serveis i les seves aplicacions relacionades amb les Tecnologies de la Informació.

Amb tres anys de durada, aquest projecte CloudOpting permetrà establir noves formes de col•laboració entre administracions públiques. A través de la informàtica al núvol, es millora l'accés a solucions existents i també es poden compartir costos d'infraestructura. Es tracta d'una de les iniciatives d'informàtica al núvol més ambicioses de l'Ajuntament de Barcelona, destinada a fer un govern més eficient i millorar els serveis per als ciutadans i per a les empreses.

Una vegada que la plataforma estigui en marxa, es posaran a disposició una sèrie d'aplicacions perquè totes les administracions puguin integrar-les en els seus sistemes a través d'un procés de subscripció. També permetrà donar serveis públics en línia als ciutadans i a les empreses.

De moment, es preveu que dins d'aquesta oferta l'Ajuntament proporcioni accés, entre altres, a la guia d'esdeveniments i equipaments de la ciutat, que podrà ser adaptada per altres municipis dins i fora del país, l'aplicació per a la publicació de dades obertes i un conjunt inicial d'aplicacions mòbils com la Guia de Barcelona o A prop meu.

Formen part del projecte deu participants provinents de quatre països: Espanya, Itàlia, Romania i el Regne Unit. Està inclòs dins del marc dels Programes de Competitivitat i Innovació que formen part de la Política de Programes de Suport a les Tecnologies de la Innovació i la Comunicació.
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top