C. Casadevall ESTUCS 1881, amb 120 anys d'experiència en el sector, aposta per les noves generacions

Podem trobar obres d'art al costat de casa nostra? La resposta és un sí contundent. Tant a l'interior de les porteries com a l'exterior dels edificis podem trobar estucats que imiten la pedra, planxats al foc, arrambadors policromats o pintures artístiques al sostre de vestíbuls, arrambadors o façanes. El modernisme va deixar a Barcelona una herència rica en aquest tipus d'ornaments, que en aquella època es van convertir en l'acabat més comú en els nostres edificis. Només cal aprendre a mirar per descobrir bona part d'aquestes meravelles que tenim tan a prop. En C. Casadevall ESTUCS 1881 entenen que és molt important conservar aquestes creacions "que tant d'esforç van costar als nostres avis. Hi ha un gran patrimoni al nostre voltant i cal donar-li el protagonisme que els nostres avantpassats li van donar", expliquen.

C. Casadevall ESTUCS 1881 porten més de 120 anys treballant per a la rehabilitació d'edificis antics amb un valor arquitectònic o històric, i des de l'any 2010, l'empresa catalana desenvolupa una important tasca docent gràcies a la creació del taller de restauració en les especialitats d'estucadors, picapedrers, pintura, escaiola, etcètera.

En els últims temps, l'empresa ha fet un pas cap endavant per centrar-se també en la rehabilitació per encàrrec de clients privats. D'aquesta manera, les comunitats de veïns, els administradors de finques o els propietaris particulars passen a ser un dels seus interlocutors majoritaris.

De forma paral·lela, C. Casadevall ESTUCS 1881 assessora a grans constructores i mitjanes empreses que liciten en els concursos de restauració dels organismes oficials a l'hora d'elaborar les seves memòries d'execució, els seus plans de treball, etcètera, perquè la presentació dels seus projectes estiguin d'acord amb els requeriments de cada concurs i tinguin més possibilitats de resultar elegits. "Amb les nostres aportacions podem incidir en les licitacions amb totals garanties, tant d'execució com de pressupost", afirmen fonts de la companyia especialitzada en restauració.

La restauració i l'ús de tècniques especialitzades per aconseguir aquests acabats és laboriosa. Lluny d'amagar el pas dels anys, els treballs de recuperació d'edificis i ornaments busquen recuperar el seu estat original mitjançant tècniques poc invasives. Humitats, sals, descohesió, disgregació, falta de fixació, pèrdua del color, vernissos, brutícia, greix i altres alteracions poden complicar el procés.

El estucat al foc és una de les tècniques de revestiment ornamental amb resultats espectaculars que requereix de mans experimentades, perquè no permet el retoc posterior, i de certa sensibilitat artística per aplicar els colors. Si bé aquest sisè sentit artístic és una cosa innata, l'aprenentatge de les tècniques de restauració és factible. En aquest sentit, la firma treballa amb professionals experimentats en recuperació d'elements històrics i es decanta per una formació continuada.

C. Casadevall ESTUCS 1881 aposta fermament per les noves generacions, que "tenen una alta sensibilitat de restauració i conservació, i els estudis necessaris perquè aquest patrimoni que tenim tan a prop torni a brillar amb la mateixa intensitat amb què va ser concebut", conclouen fonts de la firma catalana.

Font: EL Periódico: Anna Carrió - Monogràfics
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top