Deutsche Telekom confirma la seva aposta per la ciutat del futur

A Espanya, T-Systems ja ha desenvolupat projectes en ciutats com Gijón, on ha implantat la solució Smart Lighting gràcies a la creació d'una xarxa IOT per a la gestió intel·ligent del seu enllumenat públic i integració de diversos serveis de la ciutat. Per aquesta raó, Javier Araujo, Desenvolupament de Negoci de Smart Cities de T-Systems Iberia, afirmava en la recent edició del Smart City Expo World Congress que "per a nosaltres és un autèntic honor estar presents en aquest saló, un espai creat ad hoc per que les grans empreses com T-Systems, a través de la seva matriu Deutsche Telekom, puguin mostrar les solucions destinades a crear i impulsar les ciutats intel·ligents, ajudant-les a enfrontar-se als desafiaments tecnològics amb èxit i donant respostes de qualitat a uns ciutadans, empreses i institucions públiques cada vegada més exigents".


El ciutadà, epicentre de totes les solucions intel·ligents

Des Deustche Telekom totes les solucions intel·ligents són dissenyades i desenvolupades pensant en les necessitats dels ciutadans com a principals destinataris, així com per donar resposta a les empreses i institucions públiques que les implementen.

En aquest sentit, Deutsche Telekom va mostrar també a l’SCEWC de Barcelona la seva solució Smart Public Safety, que permet augmentar la seguretat tant percebuda com a real dels ciutadans i visitants al monitoritzar les àrees públiques gràcies a càmeres de vídeo i aplicacions avançades d'anàlisi d'imatges. D'aquesta manera es poden detectar incidents a la via pública de manera automàtica i informar de manera immediata a les autoritats pertinents.
Altres solucions són les específicament dirigides als conductors, com és el cas de Smart Aparcament, destinada a facilitar l'aparcament als conductors gràcies a la instal·lació de sensors en els espais d'estacionament, que registren si la plaça està disponible o ocupada, i transmeten aquestes dades al núvol segura de Deutsche Telekom. D'aquesta manera, els conductors poden dirigir-se directament als aparcaments lliures, el que es tradueix en un considerable estalvi de temps al no donar voltes innecessàries, en la reducció del trànsit a millorar el seu flux i en la disminució de les emissions de CO2.

En l'àmbit de l'automoció també destaca Electric Vehicle Charging. Des de fa anys, Deutsche Telekom aposta fortament pel cotxe intel·ligent i amb Electric Vehicle Charging aconsegueix vincular els propietaris d'espais d'estacionament -tant públics com privats- amb proveïdors de serveis d'energia per oferir als ciutadans que posseeixin vehicles elèctrics una forma fàcil i segura de carregar les seves bateries.

Pel que fa al transport públic, destaca la solució Public Transport & Passenger Management System dirigida tant per a clients, com per als proveïdors de transport, que permet als passatgers planificar els seus viatges més fàcilment.


Una gestió més intel·ligent per als administradors de la ciutat

Una altra de les solucions de T-Systems és Smart Street Lighting, que permet mitjançant l'establiment d'una xarxa IOT en l'enllumenat públic ajustar les llums dels seus carrers a les necessitats específiques de cada moment per tal de reduir el consum d'energia. Es tracta d'un sistema equipat amb sensors que emet alertes per reduir els costos de manteniment, a més de generar informes detallats que permeten obtenir informació valuosa de cara a estalviar en tot el relacionat a l'enllumenat públic a les urbs. A Espanya, aquesta solució està implantada ad hoc per a la ciutat de Gijón, que s'ha convertit en una smart city gràcies a la gestió intel·ligent del seu enllumenat públic a través del desenvolupament d'una xarxa IOT.

Per la seva banda, Smart Waste Management fa que l'eliminació de deixalles sigui més eficient i transparent, ja que els contenidors d'escombraries estan equipats amb etiquetes d'identificació per radiofreqüència (RFID) que brinden informació rellevant als camions d'escombraries pel que fa a les llars , el servei sol•licitat i el nivell d'ompliment del contenidor. D'aquesta manera, les rutes de recollida de residus es poden planificar adequadament, estalviant temps i recursos.

Major Dashboard i Smart City Platform són les plataformes que permeten als administradors d'una ciutat monitoritzar, controlar i optimitzar de forma remota tota la infraestructura de la ciutat, com l'enllumenat públic, l'estacionament, o el trànsit, oferint així una visió global en una sola pantalla a través d'una interfície de fàcil accés.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top