El Departament d´Ensenyament compromet una aportació significativa per l'escola de Caldes al 2016

El RAM 2016 inclourà un projecte de millora i adequació d’una nova planta de l’escola de Caldes aquest 2016.

Aquesta actuació pendent, estava inclosa en un projecte de rehabilitació total de l’edifici que per manca de pressupost del Departament va redactar l’Ajuntament i que estava previst es financés amb càrrec la dotació del 2013-2017 del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) que la Generalitat destina a les Corporacions Locals per obres en matèries de la seva competència i que en el cas de Caldes,  l’Ajuntament, per decisió pròpia, havia demanat es destinés íntegrament a les necessitats de l’escola de Caldes.

El pressupost rondava els 400mil € i davant la suspensió del PUOSC per acord del Parlament de Catalunya, l’Ajuntament i el Departament varen acordar un conveni de collaboració alternatiu, amb aportació de 120mil €, que va permetre l’arranjament de la façana i de la segona planta del Centre Escolar a l’estiu del 2013, però que va deixar en suspens les altres previsions, una de les quals, es realitzarà al 2016.
 

Reformes a l’escola, constants però no del tot suficients

Des de la reforma de la coberta que es va fer al 2004, fins a les de la façana i la segona planta de l’estiu del 2013, passant per les d’installació d’energia solar tèrmica al 2009, les d’adequació de les sortides d’emergències del 2010, les dels lavabos, finestres del 2012, l’Ajuntament ha efectuat una vintena d’actuacions específiques en els darrers anys per valor de més de 400mil €, per intentar adequar una instal·lació que en molts del seus aspectes es pot considerar com obsoleta per raó de la seva antiguitat (més de 40 anys).

Igualment, a més, l’Ajuntament, sempre ha mantingut el seu suport a tot el que representa el Centre Escolar i les dinàmiques que li són pròpies, assumint, entre d’altres aspecte,  els costos del manteniment del centre amb personal contractat i amb actuacions puntuals dels Serveis Municipals, a part de col·laborar econòmica i logísticament, amb les activitats extraescolars, esportives i organitzatives de les diferents entitats que formen part de la Comunitat Educativa.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top