ENTREVISTA A DAMIÁN MARTÍN

ENTREVISTA A DAMIÁN MARTÍN

B2B GENERAL MANAGER COOLTRA

“Al segment policial hem entrat en grans cossos com els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional i tenim presència a gairebé un centenar de ciutats i pobles espanyols”

Sobre Cooltra: empresa capdavantera a Europa en solucions sostenibles de mobilitat sobre dues rodes a Europa. Ofereix lloguer de vehicles per minuts, dies i mesos.

- De tota la flota de vehicles que disposen quin percentatge representen les motos elèctriques a Cooltra?

A la nostra àrea de B2B les motos i bicis elèctriques ja representen el 75% de la flota. Fa només 4 anys eren només el 27%. El creixement ha estat explosiu des del 2018.


- Quins beneficis suposa per a una administració o empresa electrificar la flota de vehicles?

Els avantatges són múltiples. Per començar, suposa un estalvi en combustible, encara més notable amb les pujades recents en el preu dels carburants fòssils. D'altra banda, l'ús de vehicles elèctrics evita l'emissió de partícules contaminants als municipis a més de no generar emissions de CO2 si es recarreguen d'una font d'energia renovable. En el cas de l'administració pública o les empreses, és molt important que donin exemple a la resta de stakeholders, no només de la necessitat d'utilitzar aquest tipus de vehicles per raons de sostenibilitat, sinó també per demostrar-ne la idoneïtat per a tota mena de necessitats de logística, mobilitat i serveis.


- Sota quina modalitat treballen més, rènting o compra?

El rènting suposa la major part del nostre negoci, però també venem vehicles i oferim servei de manteniment.


- Quins serveis inclou el rènting de motocicletes?

Tots els necessaris per explotar el vehicle: lloguer de la moto i tots els equips necessaris, manteniment preventiu i correctiu, assegurança, impost de circulació, ITV i portal de clients. Addicionalment oferim una sèrie d'extres que adapten el servei a tot tipus de necessitats com a vehicle de substitució, assegurança tot risc, transport, reparacions a domicili, geolocalització…


- La mobilitat urbana està canviant molt. Com funciona el servei de sharing? A quines ciutats són presents actualment i on volen arribar?

Les polítiques de mobilitat de les ciutats prioritzen la qualitat de vida per al ciutadà. Tant en la reducció de la contaminació com en la recuperació de l'espai públic. Això afecta de ple la presència de les 4 rodes a les nostres ciutats i suposa una empenta importantíssima a la micro mobilitat, amb l'scooter/moto com a líder d'aquesta. El nostre servei de moto compartida és líder a Europa en nombre de viatges i usuaris i té una acollida impressionant a tots els llocs on el realitzem. Actualment tenim presència a Barcelona, Madrid, València, Roma, Milà, Lisboa i recentment obrim a París on cada dia guanyem més i més presència.


- Quina està sent l'evolució de vendes al segment policial? Quin tipus de motocicletes venen? i quins consumeixen més els cossos locals de policia?

L'evolució és molt positiva i cada any és millor que l'anterior. Hem entrat a grans cossos com els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional. Tenim presència a gairebé un centenar de ciutats i pobles espanyols, com ara Barcelona, Madrid, Granada, Castelló o Marbella entre moltes altres. Les motocicletes més utilitzades són les de la marca Zero Motorcycles, una marca que Cooltra porta treballant amb molt èxit des del 2015 i amb una gran acollida al mercat policial. També Honda i BMW són referents per als cossos de seguretat


- Les empreses de serveis municipals, per quins models s'inclinen?

Utilitzen principalment scooters elèctriques de 125cc. Per exemple, recentment vam ser adjudicataris d´un contracte amb l´empresa BSM de 20 unitats de la nova motocicleta Seat MO


- Cooltra és una empresa sostenible?

Cooltra és un referent en la mobilitat sostenible a Espanya. Des del 2012, quan ningú gairebé ningú no estava interessat en la moto elèctrica, nosaltres vam començar a treballar per oferir aquest servei i a explicar els seus beneficis. També vam ser els impulsors a Espanya del servei de motosharing. No només es tracta d'estratègia, estem convençuts de la necessitat de canvi de paradigma. A nivell personal, a la meva família, tenim plaques fotovoltaiques des de fa anys, no agafem avions, som membres de Som Energia i no tenim vehicles privats (usem Som Mobilitat). Aquest és l'esperit i la visió que porto a Cooltra cada dia.


- Quin és l'horitzó de Cooltra a tres o cinc anys?

Assolir una flota 98% elèctrica, obrir nous països i continuar liderant la mobilitat sostenible sobre dues rodes.
Per a més informació o per contactar amb Cooltra: 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top