ENTREVISTA A JUAN LUIS CAPOTE

ENTREVISTA A JUAN LUIS CAPOTE

PRODUCT SPECIALIST SPORT FLOORING DE MAPEI

" Recentment estem assistint a un creixement en la demanda de productes destinats a l'art urbà o art de carrer (Street art) amb projectes que involucren als propis habitants dels barris fent-los participar en el disseny i l'aplicació dels materials"

Sobre Mapei Sports System Technology: Líder en superfícies esportives. Amb productes d'avantguarda per la seva versatilitat, eficiència tècnica i de rendiment, i per les seves qualitats estètiques.
 

- A què es dedica la línia de negoci de la qual és especialista?

Som principalment un departament de suport. Al costat del Product Manager, des de la línia SPORT de Mapei, assessorem transversalment a la nostra xarxa comercial, als nostres departaments de Prescripció i Assistència Tècnica, i lògicament als nostres clients.

També realitzem formacions tant internes, dins de la nostra organització, com externes a clients i aplicadors del producte.


- Si un ajuntament té un nou projecte o una restauració del paviment del seu poliesportiu, què pot oferir-li Mapei?

A Mapei tenim sistemes dissenyats expressament per a pistes poliesportives. Podem recomanar des de solucions per a la renovació d'una pista antiga o deteriorada, fins a definir un sistema per una pista poliesportiva de nova construcció que es trobi en fase de projecte.

Recomanem principalment sistemes de poliuretà per a instal·lacions indoor i sistemes acrílics per pistes a l'exterior.


- ¿I si ha de fer una nova graderia o rehabilitar-la?

En el cas de grades, tenim definit el sistema MAPECOAT TNS TRIBUNE. Aquest sistema està encaixant molt bé en el mercat, ja que ofereix una solució d'altes prestacions, i una aplicació tècnica no massa exigent, fent que el sistema resulti molt atractiu tant a aplicadors com projectistes.


- A nivell de pistes d'atletisme o altres zones que requereixin col·locació de cautxú, ¿quines solucions tenen?

En el món dels adhesius, Mapei és un referent mundial. Els principals fabricants de cautxú, que és el principal material en què es fabriquen les pistes certificades IAAF, recomanen adhesius Mapei. Tenim un producte ADESILEX G19, especialment dissenyat per a aquest tipus d'instal·lacions i present en les principals proves atlètiques en els 5 continents.


- Vostès també són experts en paviments en pista de tennis

A Mapei podem oferir fins a 5 sistemes dissenyats i específics per a pistes de tennis.

Sistemes que ofereixen diferents graus d'amortiment, un sistema desmuntable per a grans esdeveniments i un sistema per renovar velles superfícies deteriorades. A Espanya, som la superfície oficial en l'ATP Challenger Open Castilla y León El Espinar.


- Compten amb certificacions en aquest segment?

Els 5 sistemes MAPECOAT TNS, per pistes de tennis, estan certificats ITF. La Federació Internacional de Tennis, regula i certifica tots les instal·lacions, productes i elements que puguin participar en una instal·lació de tennis.

No només tenim certificats ITF els sistemes, sinó que els productes que els constitueixen també estan certificats.

Aprofito per indicar que Mapei és membre d'ITF FOUNDATION des gener 2018.


- Tenen també solucions per a circuits roller

Efectivament, el nostre sistema MAPECOAT TNS ROLLER PROFESSIONAL, està dissenyat per a l'ús amb patins roller. El sistema està recobert en la seva capa final per una resina de poliuretà transparent MAPECOAT TNS PROTECTION, aportant un plus de resistència.


- I fins i tot per velòdroms

Com no podria ser d'altra manera, de tots és conegut l'enorme vincle de Mapei amb el ciclisme. Actualment, som el principal patrocinador del Campionat de el Món de Ciclisme en Ruta, organitzat per l'UCI.
El nostre sistema MAPECOAT TNS CYCLE TRACK és un sistema dissenyat expressament per a velòdroms.


- Altres paviments que poden ser d'interès per als ajuntaments són els que té Mapei per a aparcaments, carrils bici o per a ús urbà

Dins de la línia MAPECOAT TNS, actualment disposem de 2 productes, MAPECOAT TNS URBAN i MAPECOAT TNS RACE TRACK, que estan dissenyats per a un ús urbà. Tenim un tercer producte MAPECOAT TNS EXTREME (acrílic-epoxi), ja desenvolupat i a punt de poder-se comercialitzar.

Aquestes solucions estan tenint molt bona acceptació, ja que són productes d'altes prestacions químiques i mecàniques, mantenint els avantatges de les resines acríliques com poden ser el bon comportament a l'exterior o l'àmplia gamma de colors.


- Un paviment innovador que a nosaltres ens va sorprendre va ser l'utilitzat a Alhaurín de la Torre, el qual vam exposar com a cas d'èxit a la plataforma, ¿és una cosa puntual o els ajuntaments estan apostant per aquestes pistes acolorides?

El cas d'Alhaurín de la Torre resumeix perfectament el bon comportament de la línia Sport de Mapei. Vam poder adaptar els nostres productes, a una necessitat molt concreta i vam obtenir la satisfacció total del nostre client (l'artista Victor García Art) i de la propietat (Aj. Alhaurín de la Torre).

Sobre la pregunta sobre les pistes acolorides, és una tendència actual, on s'uneixen l'art urbà i l'esport. Els ajuntaments estan preocupats per oferir un oci sa als seus habitants, i especialment als joves, i aquest tipus d'instal·lació és una motivació extra. A l’hora, és una forma de cuidar i mantenir les instal·lacions, així com una oportunitat de practicar esport en superfícies segures per als usuaris.

Recentment estem assistint a un creixement en la demanda de productes destinats a l'art urbà o art de carrer (Street art) amb projectes que involucren als propis habitants dels barris fent-los participar en el disseny i l'aplicació dels materials.


- Quines instal·lacions destacaria a nivell de tots els sistemes de Mapei que hem parlat?

Si hagués de destacar un sistema, em quedaria amb el MAPECOAT TNS Multisport COMFORT, dissenyat per pistes poliesportives a l'exterior i interior. Aquest sistema està compost per una manta de cautxú de 4, 5 o 6 mm de gruix, i sobre ella 5 capes de resines, aconseguint un resultat espectacular en estètica i confortabilitat per a l'esportista.


- Per últim, què afegiria al respecte d'altres productes de Mapei que no hàgim esmentat en preguntes anteriors?

Mapei completa la seva gamma esportiva amb Ultracoat Sport System, sistema específic per al tractament de les superfícies de fusta destinades a les pràctiques esportives indoor que normalment es realitzen en Pavellons esportius municipals, col·legis, etc.

Aprofito també per indicar que aquest sistema té certificació FIBA.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top