La Diputació de Barcelona lliura a l’Ajuntament de l’Esquirol un estudi de transformació de l’espai públic del seu nucli urbà

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de l’Esquirol l’estudi de transformació de l’espai públic del nucli urbà de la població. El treball s’ha realitzat a petició de l’Ajuntament que està plantejant una transformació del nucli urbà davant l’escenari de nova mobilitat i reducció de vehicles transitant pel centre amb la construcció de la variant de la carretera que ara creua nucli urbà.

El treball incorpora les voluntats de la ciutadania recollides en el procés participatiu realitzat l’any 2019 pel consistori amb l’objectiu de que es potenciï la identitat del nucli històric, posant en valor el seu patrimoni cultural i paisatgístic, així com recuperar aquest espai per a l’activitat de la ciutadania, reduint el destinat als vehicles i vincular-lo amb l’entorn natural proper.

El treball estableix, amb aquest objectiu, criteris per a la urbanització dels carrers i places de l’àmbit, establint prioritats, valorant el retorn social, i estimant els costos d’inversió, per fases, per tal de facilitar eines a l’equip de govern per a la presa de decisió sobre les futures actuacions a realitzar i facilitar així la planificació de la inversió a curt, mitjà i llarg termini.

En total, l’estudi inclou 24 actuacions que tenen un cost d’entre 22.000 i 900.000 euros segons la proposta presentada, per tal de facilitar la seva execució per fases al llarg del temps.

El treball s’ha realitzat tenint present els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), especialment els ODS 11 Ciutats i Comunitats Sostenibles, 5 Igualtat de gènere i 3 Salut i Benestar.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top