La xifra de negocis del Grup Renault augmenta un 13,7% en el primer trimestre a causa de la recuperació a Europa

En un mercat de l'automòbil mundial que creix un 1,7%, les matriculacions del Grup Renault augmenten un 0,8% fins arribar 641.588 unitats.

A Europa, les matriculacions del Grup augmenten un 9,9%, en un mercat que creix un 8,9%. El Grup aconsegueix una quota de mercat del 9,8%. La marca Renault registra un augment del 11,8% gràcies a l'èxit de Clio 4, Captur i Twingo, que creixen un 17%, 27% i 40%, respectivament.

La marca Dacia registra un creixement del 4,3% gràcies a Duster i Dokker.

A França, primer mercat del Grup, les matriculacions augmenten un 3,1% en el trimestre, fins a arribar als 150.179 vehicles. Un creixement aconseguit per la marca Renault, que creix un 7,1%. La marca Dacia disminueix un 12,6% respecte al gran resultat del primer trimestre de 2014 a causa del llançament del Duster Fase 2 a la fi de 2013.

El sud d'Europa confirma la seva forta recuperació, principalment a Espanya, on les matriculacions registren un augment del 44,9%, amb una quota de mercat del 11,9%. Sandero confirma la seva posició de líder de vendes a particulars. A Itàlia, tercer mercat del Grup, les matriculacions creixen un 28,3% fins arribar a les 41.752 unitats, en un mercat que creix un 12,6%. Clio s'imposa com el líder de vendes dels vehicles importats a Itàlia.

A Gran Bretanya, el Grup continua guanyant quota de mercat amb un creixement de les matriculacions d'un 18,0%, en un mercat que creix el 8,4%.

Fora d'Europa, les turbulències dels mercats emergents han continuat durant el primer trimestre. Les matriculacions realitzades en aquests mercats disminueixen un 38%, respecte al 43% del primer trimestre de 2014.

A la Regió Amèrica, Brasil, segon mercat del Grup, disminueix un 16,1%. En aquest context, el grup Renault ha augmentat lleugerament la seva quota de mercat 0,1 punts fins al 6,8%, tot i un descens de les matriculacions del 15,3%.

A l'Argentina, el mercat continua caient amb una baixada del 27,6%. Renault registra una disminució de les seves matriculacions del 52,7%, per una política financera que va optar per limitar la seva exposició al Pes. De cara al futur, el Grup ha anunciat un pla d'inversions de 100 milions de dòlars US, amb l'objectiu de produir localment Logan i Sandero i així millorar la seva flexibilitat financera.

A Euràsia, els dos mercats principals del Grup es mouen en direccions oposades.

A Rússia, les matriculacions del Grup disminueixen un 40,7% en un mercat que cau un 36,3%. Aquesta evolució és el resultat de la decisió de conservar la rendibilitat, el que ha conduït a parades de producció durant diverses setmanes.
Per contra, a Turquia les matriculacions del Grup aprofiten el creixement del mercat (+ 50,3%) amb una pujada del 28,2%.

A la Regió Àfrica, Orient Mitjà, Índia, el Grup continua aprofitant el seu dinamisme comercial al Magrib amb un augment de les matriculacions del 12,6%, en un mercat que baixa el 6,2%. Logan és líder a Algèria i Marroc.

A l'Índia, en un mercat que creix un 4,5%, Renault registra un descens de les seves matriculacions del 11,4% tot esperant el llançament d'Lodgy i altres models.

A la regió Àsia-Pacífic, el grup Renault augmenta les seves matriculacions un 13,7% a Corea gràcies a l'èxit de QM3, al podi dels vehicles del segment B del país.


Xifra de negocis del trimestre per sector operacional

En el primer trimestre de 2015, la xifra de negocis del Grup arriba als 9.388.000 d'euros, fet que suposa un augment del 13,7% respecte al mateix període de l'any passat (+ 12,5% sense efecte de canvi de divises ).

La xifra de negocis de la branca Automòbil arriba els 8.829 milions d'euros (+ 14,3%) a causa de l'increment de facturació (+3,3 punts) i a les vendes a socis (+6,7 punts). La baixada de l'euro davant del panell de divises (Won coreà, Rupia índia, Lliura esterlina, Pes argentí ...) ha tingut un impacte favorable de 1,3 punts. L'efecte preu contribueix positivament amb 2,1 punts, a causa de les pujades de preus realitzades a finals de 2014 en els països emergents per compensar la caiguda de les seves divises (principalment a Rússia i a Amèrica del Sud).

El finançament de les vendes (RCI Banque) obté una xifra de negocis de 559 milions d'euros, fet que suposa un augment del 5,5% respecte al 2014. El nombre de nous contractes de finançament augmenta un 14,2% i arriba la xifra de 320.200. El saldo viu productiu mitjana progressa un 10,4% fins 27.300 milions d'euros.

 
Perspectives 2015

La demanda automobilística mundial hauria de continuar el seu creixement en 2015 (+2%). El mercat europeu, amb millors resultats del que s'esperava en el primer trimestre, hauria d'augmentar un 5% (respecte al + 2% inicialment previst). D'altra banda, els mercats brasiler i rus haurien d'experimentar una baixada més gran de l'esperada a principis d'any.

En aquest context, el Grup Renault es proposa:

-augmentar les seves matriculacions i la seva xifra de negocis (amb tipus de canvi constants),
-continuar la millora del marge operatiu del Grup i de l'Automòbil,
-generar un free cash-flow operatiu de la branca Automòbil positiu.
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top