Les plaques fotovoltaiques de les escoles del Baix Llobregat ja generen energia

Endesa ha connectat a la xarxa nou plantes, amb una potència de 20 kW cadascuna.

Les plantes fotovoltaiques instal·lades als terrats de centres educatius de la comarca del Baix Llobregat ja s'han connectat a la xarxa elèctrica per produir energia. En total s'han instal·lat nou d'aquestes plantes als terrats de centres escolars de la comarca.

L'objectiu és aprofitar les superfícies de les terrasses per fomentar la sostenibilitat i les energies renovables amb la col·locació de panells solars, al mateix temps que s'aprofita econòmicament una part dels immobles i s'aporta l'energia sobrant a la xarxa, de manera que pot ser utilitzada també per altres instal·lacions.

Les plantes fotovoltaiques tenen una potència de 20 kW i es troben a les teulades d'escoles i instituts de set municipis de la comarca.

En concret, els panells solars s'han connectat a la xarxa de baixa tensió dels CEIPs Garigot, Lluís Vives i Vista Alegre, de Castelldefels, en el SES de Collbató, al CEIP de Gavà, en els dos CEIPs de Sant Andreu de la barca, al CEIP de Sant Climent de Llobregat, i al CEIP l'Olivera, de Vallirana.

La iniciativa consisteix a convertir la llum en electricitat. Aquest procés s'aconsegueix amb alguns materials que tenen la propietat d'absorbir fotons i emetre electrons. Quan els electrons lliures són capturats el resultat que es genera és corrent elèctric, que pot ser utilitzada com electricitat.
 

Font: La Vanguardia

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top