Sant Boi instal·la la primera caldera de biomasa en un equipament municipal

L'Ajuntament ha posat en funcionament a la masia Torre de la Vila la primera caldera de biomassa de Sant Boi, que permetrà estalviar 3.000 euros l’any. El nou equip energètic utilitza com a combustible restes vegetals generades durant les tasques de manteniment de la zona forestal.

La substitució de la caldera de gas que s'utilitzava per escalfar la masia per la nova caldera de biomassa permetrà estalviar un 69% en consum d'energia i al voltant de 3.000 euros anuals. També es podrà estalviar gran part del que fins ara costava transportar els residus vegetals.


Una font d'energia renovable

Les calderes de biomassa poden fer les funcions de les calderes tradicionals de gas, amb l'avantatge que utilitzen com a combustible una font d'energia renovable. Aquesta font d'energia és la biomassa, és a dir, les restes vegetals que s'obtenen quan es fan treballs per afavorir el creixement sostenible del bosc i prevenir incendis. També es poden reutilitzar com a biomassa les restes de l'esporga de l'arbrat urbà.


Un equipament emblemàtic

La primera caldera de biomassa de Sant Boi s'ha instal·lat a la masia Torre de la Vila, que és la seu permanent del centre municipal d'educació per a la sostenibilitat. Observar el funcionament d'aquest dispositiu formarà part en el futur de l'oferta d'activitats educatives d'aquest equipament públic.


Un magatzem per a les restes vegetals

L'Ajuntament també ha condicionat a la masia Torre de la Vila un espai per emmagatzemar les restes vegetals de les tasques de manteniment forestal. Aquestes restes s'han d'assecar abans de poder ser reaprofitades mitjançant la caldera.


Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top