Signatura del Conveni de Plans de Mobilitat a la segona corona

El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, i el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, han signat un conveni de col·laboració per elaborar els plans de mobilitat urbana dels 18 municipis de la segona corona metropolitana. L’objectiu és millorar la mobilitat i també el medi ambient.

Mitjançant aquest conveni s’estableix un acord de finançament per al cost de redacció i execució dels plans de mobilitat urbana d’aquests 18 municipis, valorat en 1.109.481,80 euros. Aquest import serà assumit a parts iguals per la Diputació de Barcelona i l’AMB, entre els anys 2013, 2014 i 2015.

Els municipis per als quals es redactaran els plans de mobilitat són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

Aquest instrument de planificació té com a finalitat principal la millora de la mobilitat i, en conseqüència, la millora de la qualitat ambiental. Per això s’hi proposen actuacions per augmentar la mobilitat en transport públic, a peu i en altres modes de transport no motoritzats, com la bicicleta, de manera que disminueixi l’impacte negatiu dels desplaçaments en vehicle privat.

Els plans hauran de definir mesures concretes per desenvolupar els plantejaments definits al Pla Director de la Regió Metropolitana, elaborat per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). El conveni també estableix la creació d’una comissió de seguiment formada per dos tècnics de cadascuna de les dues entitats, Diputació i AMB, per fer el seguiment de l’elaboració dels plans de mobilitat urbana dels 18 municipis de la segona corona metropolitana.


Font: AMB
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top