Fundació EuroPACE

contacte directe: Marta Suru
info@fundacioeuropace.com
Fundació EuroPACE Descarbonització d'edificis i Regeneració Urbana
Fundació EuroPACE Comunitats Locals d'Energia

PRODUCTES I SERVEIS

OFICINA ENERGÈTICA. Impulsem iniciatives que empoderin a la ciutadania en la TRANSICIÓ ENERGÈTICA.

Exemples d’alguns dels nostres principals serveis:


1.    Descarbonització d’edificis i Regeneració Urbana: Programa de rehabilitació energètica DOMUS

Creem un nou actor en el sector de la rehabilitació energètica capaç d’augmentar la demanda en rehabilitació i simplificar, agilitzar i assegurar la qualitat dels processos de reforma.  Les principals característiques són:

•    Generació de demanda. Desenvolupem estratègies efectives de generació de demanda a través del màrqueting social conjuntament amb els principals actors locals i utilitzant múltiples canals de difusió.

•    Finestreta única. El model de “finestreta única” permet simplificar i facilitar la interacció entre els diferents actors que intervenen en un procés de reforma o constitució d’una comunitat energètica. El ciutadà en el centre del servei. Donem una resposta integral i personalitzada resposta a les necessitats, desitjos i barreres de cada ciutadà a través d’un acompanyament personalitzat que combina  assessorament tècnic, administratiu i financer.

•    Professionals qualificats Km0. Prioritzant el professionals locals el programa crea una bossa de professionals validats per garantir que els propietaris rebin un servei de màxima qualitat.

•    Digitalització i innovació. Hem desenvolupat una plataforma que permet la digitalització de processos alhora que agilitza i facilita la interacció entre els diferents actors que intervenen en un procés de reforma.

Exemple: GarrotxaDomus www.garrotxadomus.cat

Un programa que simplifica la reforma de l'habitatge proporcionant assistència tècnica, administrativa i financera durant tot el procés de reforma.


Fotos: Goita Audiovisuals

Exemples de sessions informatives a la ciutadania:


Fotos: Ajuntament de l'Arbóç i Ajuntament de Lleida


2.    Comunitats Locals d’Energia.

Una nova manera de generar, utilitzar i gestionar l’energia per part d’un col·lectiu aconseguint un sistema energètic més descentralitzat, just, eficient i democràtic on el ciutadà passa a ser part activa i central del canvi.

•    Mobilització i interlocució:  Organitzem accions que permetin generar interès i obtenir consens ciutadà per a la creació de la comunitat i facilitem la col·laboració entre els diferents actors involucrats: ciutadania, administracions públiques, professionals i altres interessats..

•    Acompanyament administratiu i jurídic. Donem assessorament i gestionem tots els tràmits administratius necessaris per a la constitució de la comunitat així com, tramitació i gestió de subvencions i ajuts. Proporcionem assessorament jurídic, administratiu i guiem en la definició del model i tramitació de la constitució de la comunitat.

•    Acompanyament tècnic. Assessorem tècnicament, centralitzem la interlocució i coordinació amb els professionals i actors participants en la comunitat des de la fase de disseny fins a la posada en marxa de al comunitat.
    

•    Captació de subvencions i acompanyament financer. Busquem i tramitem subvencions així com també informem sobre les millors solucions de finançament que s’ajustin a les necessitats de la comunitat.

Acompanyament en la gestió de la Comunitat. Proporcionem suport i ajudem en la coordinació durant , tota la posada en marxa i operativa de la comunitat.

Exemple:Comunitat Energètica Montolivet (Olot). Comunitat Local d’Energia amb participació público-privada.

P+SAC

La nostra activitat està alineada amb 8 dels 17 objectius per al desenvolupament sostenible (ODS) proposats per les Nacions Unides.
 

CASOS D’ÈXIT I REFERÈNCIES

•    Programa GarrotxaDomus
https://www.naciodigital.cat/ecodiari/noticia/11000/garrotxadomus-programa-integral-renovacio-energetica-habitatges-aplega-14-municipis

•    Premis ACM GarrotxaDomus
https://www.diaridegirona.cat/comarques/2021/10/17/els-premis-l-associacio-catalana-58450354.html

•    Comunitat energètica Montolivet
https://www.naciodigital.cat/garrotxa/noticia/25727/ajuntament-olot-sadhereix-a-la-comunitat-energetica-de-montolivet

 

Programa GarrotxaDomus

Comunitat energètica Montolivet
tornar al llistat de proveïdors

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top