403 persones voten en el procés de participació ciutadana de Calonge sobre projectes de via pública

Un total de 403 persones han participat en el procés de participació que impulsava l’Ajuntament de Calonge per tal d’escollir a quins projectes es destinaven fins a 50.000 € del pressupost municipal d’inversions. La majoria de les persones han participat amb vot online, 280, mentre que presencialment ho han fet 123 persones. El procés de participació permetia prioritzar entre 7 projectes de millora de via pública, i el que ha obtingut més puntuació ha estat el de millora dels passos de vianants, que preveu adaptar les voreres per eliminar les barreres arquitectòniques i facilitar així el pas tan de persones amb mobilitat reduïda, com també de gent gran o de famílies amb cotxets. En segona posició s’ha situat el projecte de millora dels camins rurals, que preveu millorar el manteniment de la xarxa de camins rurals del municipi, cada cop més utilitzada com a espai d'oci per caminar, córrer o anar en bicicleta. El tercer lloc en la preferència dels participants ha estat la millora de la xarxa de carril bici, que proposava crear nous trams que permetran millorar l'enllaç amb els trams existents. La quarta posició ha estat pel projecte de millora de la seguretat de les pistes polivalents del Parc de Sant Julià de Lòria i de la Plaça del Corriol, seguit de la nova pavimentació de l’aparcament i accés al cementiri i de l’adequació d’una zona verda i la creació d’un pipican. En últim lloc ha quedat el projecte de millora de l’accés a l’Hotel d’Entitats.

La regidora de Participació Ciutadana, Mercè Orduña, ha valorat molt positivament la participació en aquest procés: “És el primer cop que engeguem un procés de participació vinculat als pressupostos municipals, i estem molt satisfets de la resposta que hem obtingut, per això vull donar les gràcies a tots els que han participat.” Orduña també ha afegit que “estem treballant per implicar la ciutadania i recollir la seva opinió sobre temes que afecten al municipi, i a banda dels processos de participació també hem obert un canal de comunicació directa online, a través de la plataforma Participa, on els veïns i veïnes ens poden fer arribar les seves opinions”.

Aquest és el primer cop que l'Ajuntament de Calonge posa en funcionament un procés de participació ciutadana per decidir el destí de fins a 50.000 € del pressupost municipal d'inversió, i que ha permès a la ciutadania prioritzar entre 7 projectes de millora de via pública. En aquest procés hi podien participar les persones majors de 16 anys empadronades al municipi, i el període de votació va estar obert del 23 al 31 de gener. Per tal d'afavorir la participació en aquest procés, les votacions es podien fer presencialment i online.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top