Comencen les obres del nou edifici de l’av. Rius i Taulet de Sant Cugat, peça clau per potenciar el nucli històric com a eix de centralitat

Tret de sortida a les obres del nou edifici que l’Ajuntament, a través de Promusa, construirà al solar que ocupava l’antiga benzinera Gríful, a l’avinguda Rius i Taulet. Aquesta setmana ja s’ha començat a construir una tanca perimetral en aquest solar i, posteriorment, s’iniciaran les prospeccions arqueològiques i els treballs previs a la construcció de l’edifici. Les obres de més envergadura, però, està previst que comencin el primer trimestre del 2015.

La tanca que s’està construint ocuparà la pràctica totalitat de la vorera que hi ha davant d’aquest solar, tant a la banda de l’avinguda Rius i Taulet com a la del carrer Enric Granados. Això obligarà a restringir el pas de vianants per aquesta vorera i a eliminar la parada d’autobús de Rius i Taulet, que es traslladarà a la parada de plaça dels 4 Cantons. Aquest canvi de parada –que es produirà demà- afecta les línies L-1, L-2 i L-3 i totes les línies d’autobús interurbà (A4, B7 i B8). 
 
El nou edifici de l’av. Rius i Taulet tindrà 39 HPO de lloguer per a gent gran, 1.100 m2 de locals comercials i un aparcament públic que donarà servei al nou mercat de Pere San, que en aquests moments s’està remodelant. L’accés des d’aquest aparcament fins al mercat es farà pel carrer Enric Granados mitjançant rampes mecàniques.

 
La nova centralitat del nucli històric

Amb l’inici d’aquestes obres, l’Ajuntament continua donant forma a un dels projectes estrella d’aquest mandat: la dinamització del nucli històric com a una nova centralitat econòmica i comercial. Aquest projecte conté diverses actuacions de regeneració urbana per tal de potenciar l’activitat a l’eix format pel carrer Major / plaça Sant Pere / av. Catalunya i av. Rius i Taulet.

Les principals actuacions que ja s’estan desenvolupat –o s’iniciaran properament- són la remodelació del Mercat de Pere San, la construcció del nou edifici de l’avinguda Rius i Taulet (amb HPO, locals comercials i aparcament públic), la remodelació dels carrers Major, Hospital, Escaletes, Sallés, Marges i Mir (obres ja finalitzades), les obres per potenciar el pas de vianants a l’avinguda Catalunya, la remodelació del teatre de La Unió i la creació d’una illa verda entre els carrers Anselm Clavé i Santa Maria (projecte provisional).

 
Font: Ajuntament de Sant Cugat
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top