ENTREVISTA A PEP PADRÓS I ESPELT

ENTREVISTA A PEP PADRÓS I ESPELT

SOCI D'ANIGAMI

“Ara treballem en diferents projectes de promoció del territori. Analitzem els punts forts de zones i municipis per cercar activitats o accions que permetin relacionar i promocionar l’espai amb uns valors concrets”

Sobre ANIGAMI: Empresa amb bagatge professional a més de 40 països d’arreu del món que treballa en diversos àmbits de servei a les persones relacionades amb l’oci i el lleure.

Anigami és un bon aliat dels ajuntaments a l’hora de promoure la cohesió social i la integració als municipis. En aquests moments estan duent a terme un Raid cooperatiu amb el Consell Comarcal d’Osona, ens pot explicar en què consisteix?

El Raid dels Ausetans és una iniciativa pionera que va néixer a l’any 2006 com a projecte mancomunat entre Anigami i diversos ajuntaments d’Osona. El formen un conjunt d’activitats destinades a joves de 8 a 29 anys que promouen valors i aptituds de cohesió social, integració, respecte al medi urbà i natural, a les persones i als col·lectius que l’habiten, el treball en equip i la superació personal. Aquests i molts d’altres valors es transmeten mitjançant un conjunt d’activitats: socials, esportives, d’aventura, culturals, d’oci… Totes es desenvolupen mitjançant un format de raid puntuable, amb l’objectiu de seleccionar un conjunt d’equips que, per mèrits propis, aconseguiran passar a la fase següent  i d’aquesta manera optar a ser l’equip guanyador de la temporada. Ja des dels inicis del Raid dels Ausetans, s’ha tingut en compte sempre les diferents realitats culturals de cada municipi. Es per això que s’interrelaciona activament els joves amb la resta de població, i es fomenten activitats conjuntes conduïdes ,en la majoria de casos, pels propis joves.


En aquest Raid treballen colze a colze amb diversos ajuntaments de la comarca. Ells mateixos participen en el Raid?

Tots els tècnics municipals implicats poden - i de fet ho fan- participar activament en el programa, ja que volem que sigui un projecte comú. És la unió de tots la que ens permet connectar amb els joves i dur a terme una idea amb sentiment, útil per a la convivència social i per al desenvolupament dels joves.  

Un dels nostres grans reptes es trobar la simbiosi entre les nostres activitats i els valors que promouen. Els participants, la majoria d’ entre 15 i 17 anys,  a diferència del que la gent creu són un dels col·lectius més exigents. Si no els agrada allò que fan perden ràpidament la motivació, no es tornen a inscriure i adopten un actitud negativa. És per aquesta raó que any rere any el Raid dels Ausetans constitueix un desafiament també per a nosaltres.


Quants anys fa que repeteixen aquesta experiència?

Aquesta es la novena edició i cada any comptem amb la participació de més ajuntaments. Dels 3 de l’any 2006 hem passat a més de 20 en la darrera edició, fet que el consolida i ens motiva per fer-lo arribar cada cop més lluny


També organitzen campanyes de sensibilització per ajuntaments? Quines?

La resolució de conflictes per  millorar la convivència entre els vilatans és un dels temes que treballem a la nostre empresa, tant amb el Raid dels Ausetans com en altres projectes. Per arribar a aquest objectiu, organitzem campanyes de sensibilització, campanyes “creatives” que sovint tenen una objectiu clar, com per exemple la recollida d’aliments, de joguines, de roba, d’estris encara útils...; en d’altres casos la finalitat és la de promoure una acció que ens farà sentir millor com promoure el civisme, la sensibilització dels propietaris d’animals amb les defecacions, el reciclatge, el sentiment de pertinença a un lloc o a un col·lectiu...


A Osona se’ls coneix especialment per l’organització d’esdeveniments esportius, educatius, d’oci i lleure. Quines són les últimes accions que estan duent a terme?

Deixant a banda aquests esdeveniments que juntament amb les  activitats d’aventura són una de les nostres especialitats, ara treballem en diferents projectes de promoció del territori. Analitzem els punts forts de zones i municipis per cercar activitats o accions que permetin relacionar i promocionar l’espai amb uns valors concrets.

De la mateixa manera, molt aviat farà 25 anys que organitzem casals d’estiu d’aventura a Osona i actualment dinamitzem un miler de participants amb un equip tècnic format per un centenar de professionals. A Catalunya, els nostres muntatges d’oci i aventura per a la dinamització d’esdeveniments locals com ara festes majors, mercats i fires són una de les nostres banderes professionals i on reunim més recursos i experiència.


Així fires, mercats i festes també són una de les seves activitats importants

Donar servei professional i aportar solucions tècniques a projectes comercials de dinamització local és el nostre fort. Treballem colze a colze amb ajuntaments de Catalunya per reforçar i consolidar esdeveniments mitjançant accions personalitzades a mida.  Durant la darrera campanya de Nadal , per exemple, hem treballat a Sevilla, Bilbao, Vitòria, Girona, i hem proporcionat idees innovadores de dinamització comercial amb un gran èxit de públic!. Sembla que tots ells repetiran el proper hivern.


Pel que fa a la dinamització turística, i després de  senyalitzar molts camins GR, també han apostat per les noves tecnologies.

Així és. Després de molts anys i molts kilòmetres d’instal·lacions de senyalística amb pals de fusta, banderoles i marques de pintura sobre el paisatge, les quals cal mantenir i restituir quan es fan malbé, hem decidit apostar per utilitzar la tecnologia que tothom porta al mòbil, i hem desenvolupat una aplicació que actua com a guia local, com a gps i com a guia de serveis per al visitant. D’aquesta manera s’abarateix el cost de les infraestructures, s’estalvia la publicació de guies impreses, i al mateix temps es declinen  responsabilitats. Té molt bona acceptació.

 

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top