L’Ajuntament de Sant Cugat i FGC impulsen un aparcament d’enllaç a l’estació de Mira-sol per potenciar l’ús del transport públic i la mobilitat sostenible

A partir d’ara els usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que estacionin el seu cotxe a l’aparcament de l’edifici Mira-sol Centre (situat al costat de l’estació de Mira-sol) gaudiran d’una tarifa reduïda en l’ús d’aquesta instal·lació. La mesura és fruit de l’acord de col·laboració entre FGC i l’Ajuntament, gestor de l’aparcament, per tal de potenciar l’ús del transport públic col·lectiu com a via de mobilitat alternativa al cotxe privat.

A la presentació de l’acord han assistit la regidora de Comerç de l’Ajuntament, Mayte Pérez; el gerent d’SPM Promocions Municipals de Sant Cugat del Vallès SA (Promusa), Lluís Hosta; i el president d’FGC, Enric Ticó.  

L’acord entre les dues institucions facilita als viatgers la possibilitat d’estacionar el seu vehicle a l’aparcament del Mira-sol Centre a una tarifa reduïda de 2 euros al dia. Per tal de poder gaudir d’aquest descompte, aquests han de portar un bitllet d’FGC degudament validat i procedir a l’obtenció d’un “tiquet pàrquing” a les màquines d’FGC.

La regidora de Comerç, Mayte Pérez, ha celebrat la posada en marxa d’aquest servei perquè “suposa una millora en la mobilitat i un pas més per fer-la més sostenible. A més, l’acord també reforça encara més la centralitat de Mira-sol, que ara mateix ja funciona molt bé”.

D’altra banda, el president d’FGC, Enric Ticó, ha remarcat que l’aparcament d’enllaç a Mira-sol “forma part de la política de potenciar la intermodalitat i acostar la gent a les estacions per promocionar el ferrocarril, que és una alternativa sostenible al cotxe privat”.

El funcionament és senzill. Un cop l’usuari d’FGC entra a l’aparcament de l’edifici Mira-sol Centre ha de recollir el tiquet d’entrada al pàrquing i estacionar el seu vehicle. Quan torna a recollir el vehicle, ha d’introduir el títol de transport a la màquina de venda de bitllets de FGC per obtenir un “tiquet pàrquing” amb el corresponent codi de descompte. Un cop el client arriba a l’estacionament de Mira-sol Centre, ha d’introduir a la màquina de cobrament el tiquet d’entrada i el tiquet de descompte. Aleshores, la màquina indicarà l’import a abonar (tarifa reduïda).  

L’aparcament de l’edifici Mira-sol Centre disposa de 305 places per estacionar vehicles. Aquestes places són per als usuaris del Mira-sol Centre i, des d’ara, també per als usuaris dels FGC. L’aparcament està obert de dilluns a dissabte de 8 a 23 hores.

Foto de Localpress

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top