L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts encarrega una auditoria del servei de neteja viària

El creixement de Sant Vicenç dels Horts en aquests últims anys, amb la construcció de carrers i polígons que no estan recollits en el contracte actual de neteja (adjudicat a Ferrovial - Cespa l’any 1998 i el qual venç l'any 2022) és un dels arguments de l’Ajuntament per considerar necessària una auditoria del servei de neteja. L’altre argument és l’increment de l’incivisme ciutadà, especialment pels excrements dels animals que els seus propietaris deixen sense recollir a les voreres. Aquesta situació fa que l’actual neteja dels carrers de la vila sigui insuficient; una problemàtica que va patir el municipi especialment l’estiu passat, amb un increment de la brutícia i les pudors.
 

Avaluar possibles canvis

L'objectiu d'aquesta auditoria és establir les necessitats reals de Sant Vicenç dels Horts per mantenir nets els seus carrers i adaptar el servei amb els canvis que siguin viables, com ara modificar els horaris i el tipus de neteja, les freqüències, la maquinària o els recorreguts. A més a més, l'auditoria també servirà per avaluar els costos de millorar el servei i per poder valorar què surt més rentable.

L'auditoria del servei de neteja servirà alhora per dissenyar un sistema de control de qualitat, una mesura que permetrà a l’Ajuntament comptar amb indicadors per fer un control sistemàtic dels diferents serveis de neteja. El pressupost de l'auditoria supera els 10.500 euros i es preveu que tingui una duració de tres mesos, aproximadament.
 

Servei de jardineria

El contracte original del servei de neteja, atorgat al 1998, es va dividir anys després en dues parts i es va separar el servei de jardineria. Les queixes per les deficiències en el servei també han estat freqüents últimament, a més de les reivindicacions laborals de la plantilla. En aquest sentit, el regidor de Serveis Generals, Fran Infante, afirma que “empresa i treballadors han signat un acord de millora de les condicions laborals” i confia que aquest acord laboral també ajudi a millorar el servei. La plantilla del servei de jardineria va arribar a avisar en un ple municipal la seva intenció de fer vaga si les condicions de treball continuaven amb les mateixes mancances.


 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top